Când a împlinit 100 de ani, Finlanda nu a făcut conferințe și workshopuri, ci a pus toți banii în construirea unei biblioteci. Peste 100 de milioane de euro s-au dus în una dintre cele mai hightech biblioteci din lume, cu roboți care cară cărțile și cu imprimante 3D.

Reporterul Libertatea a vizitat-o și te invită la o incursiune… în viitor! de Andreea Archip, Helsinki Zeci de copii cu veste reflectorizante se țin după trei profesoare la intrarea în bibliotecă. Profesorii finlandezi sunt liberi să organizeze orele oriunde vor. Iar în Biblioteca Oodi sunt tururi ghidate toată ziua pentru grupuri de elevi sau pentru turiști.

Tur turistic la bibliotecă. La etaj mă opresc în fața primului afiș care îți explică regulile. Nu au legătură cu vorbitul în șoaptă. „Lipsa discriminării, respectul, confortul și starea de bine și implicarea pentru a crea un spațiu sigur în bibliotecă”. La primul etaj sunt săli pe care le poți rezerva gratuit pentru întâlniri, sunt locuri peste tot unde poți să lucrezi la calculator sau să citești. Alexandra e o româncă stabilită în Finlanda și îmi face un scurt tur.

Citeşte întreaga ştire: VIDEO & GALERIE FOTO/ Imagini impresionante din cea mai futuristă bibliotecă a lumii aflată în Helsinki, Finlanda. Reporterul Libertatea a călătorit… în viitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.