BILANȚUL ATACULUI ARMAT din Finlanda: Doi morți și șapte răniți. Autorul, un tânăr de 18 ani, a fost arestat Internaţional

0
1743

Doi tineri au fost uciși și alte 7 persoane rănite, ieri dimineață, in timpul unui atac armat ce a avut loc in oraşul Hyvinkaa, la 50 de kilometri nord de capitala finlandeză. UPDATE 2: Un tanăr de 18 ani, imbrăcat intr-o uniformă de camuflaj, a fost arestat, după ce a tras mai multe focuri de armă in orașul Hyvinkaa, la 56 de km de capitala Helsinki.

Motivul pentru care tanărul a deschis focul nu este clar deocamdată, dar polițiștii au declarat că suspectul nu este extremist și nu sprijină o anumită ideologie.

„Potrivit prietenilor lui, atacatorul nu este activ politic și nu urmează o anumită ideologie”, a spus Mika Ihaksinen de la Biroul Național de Investigații, care conduce ancheta. Atentatul se inscrie intr-o serie de astfel de atacuri cu armă, care au avut loc, in ultima vreme, in Finlanda, la mai puțin de un an de cand anti-imigrantul norvegian Anders Breivik a ucis 77 de persoane in țara sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.