Autoritatile din Helsinki vor plati 40 de cersetori romani sa se intoarca acasa

0
1667


Autoritatile din Helsinki au anuntat ca vor da bani si bilete de feribot pentru circa 40 de cersetori rromi de origine romana care si-au facut tabara in fostul port Kalasatama, intentia fiind ca acestia sa se intoarca in Romania, relateaza presa locala.

Oficialii au facut anuntul dupa ce au discutat cu rromii.

Consiliul a anuntat ca va cumpara bilete de feribot pana la Tallinn pentru fiecare locuitor al taberei si va achita 300 de euro de masina pentru a acoperi pretul combustibilului.

Consiliul a mai spus ca decizia de a-i trimite pe rromi acasa in Romania a fost luata din cauza temperaturilor scazute si a unui incendiu care a avariat tabara, la sfarsitul saptamanii trecute.

„Am discutat cu ei si am ajuns la concluzia ca cel mai rational lucru este ca ei sa se intoarca in tara de origine”, a declarat Jarmo Raiha, din departamentul de servicii sociale.

Un centru pentru libertatea de miscare, care a furnizat electricitate si apa taberei, a spus ca, prin aceasta decizie, autoritatile urmeaza calea presedintelui francez Nicolas Sarkozy. Anul acesta, Franta a expulzat mii de rromi in Bulgaria si Romania.

Insa oficialii din Helsinki au declarat ca nu vor urmari daca rromii vor parasi intr-adevar tara sau daca se vor intoarce in Romania. „Presupunem ca intelegerea va fi respectata”, a declarat Raiha.

Autoritatile din Helsinki vor plati 40 de cersetori romani sa se intoarca acasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.