Serviciile sociale din Finlanda: Rromii romani vor doar sa cerseasca, nu au legaturi cu crima organizata

0
1706


Propunerile parlamentarilor finlandezi de a impune interdictii cersetorilor rromi, pe motiv ca au legaturi cu grupurile infractionale organizate, au starnit reactii din partea serviciilor sociale din Helsinki, care sar in apararea lor.

Rromii din Romania si Bulgaria care cersesc in Finlanda nu au legaturi cu grupurile de crima organizata, potrivit expertului Jarmo Raiha din cadrul Departamentului de Servicii Sociale din Helsinki. Acesta dezminte ca rromii ar fi niste infractori, cu toate ca sustine interzicerea cersetoriei prin lege.

Finlanda ar putea interzice cersetoria, din cauza romanilor si bulgarilor

„Unii vin aici cu propriile masini, iar altii platesc drumul pana in Finlanda cu banii pe care ii obtin apoi aici din cersetorie si din reciclarea de sticle”, a precizat Raiha, potrivit Yle.

Conform reprezentantilor serviciilor sociale, rromii isi impart zonele din Helsinki in care vor sa cerseasca, dar, sustin acestia, asta nu echivaleaza cu infractionalitatea organizata.

Autoritatile din Helsinki vor plati 40 de cersetori romani sa se intoarca acasa

Comentariile expertului sunt bazate pe o statistica recenta a politiei care demonstreaza ca nu existe nicio legatura intre cersetorii rromi, crima organizata si traficul de fiinte umane. Oamenii legii au analizat cazul grupului de rromi care a sosit la Helsinki la inceputul lunii iulie.

„Acestia au sosit aici in mod voluntar. Nimeni nu i-a obligat sa vina, ceea ce inseamna ca nu putem vorbim despre trafic de carne vie”, a spus Kari Niinimaki, inspector la Politia din Helsinki

mai mult la :

Serviciile sociale din Finlanda: Rromii romani vor doar sa cerseasca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.