ATENŢIE, SE ARUNCĂ CU TELEFOANE MOBILE!

0
1901


Campionatele mondiale de aruncare cu telefonul mobil, aflate la cea de-a VII-a ediţie, se desfăşoară anul acesta la 25 august, in localitatea finlandeză Savonlinna. Unul dintre cele mai trăsnite concursuri din lume, campionatul de aruncat telefonul mobil le oferă posesorilor acestui tip de aparate şansa „să se răzbune” pe producătorii de telefoane sau pe furnizorii de servicii de telefonie mobilă. Pe afişele publicitare care se pot vedea pe pereţii clădirilor din localitatea Savonlinna se află mesaje precum „Număr greşit …”, „Ne cerem scuze, numărul este nealocat” sau „Acest număr a fost deconectat” sau „Baterie slabă”.

in concurs intră toate categoriile de varstă, la juniori participand copii cu varste pană la 12 ani. Mobilele aruncate sunt oferite de compania organizatoare, Fennolingua, şi au bateria originală! Modelele de telefoane aruncate sunt numeroase, in ton cu oferta generoasă a acestor produse pe piaţa finlandeză. Un juriu urmăreşte cu atenţie fiecare aruncare şi, după caz, ii poate descalifica pe concurenţi. Descalificarea este iminentă atunci cand concurentul depăşeşte linia de demarcaţie sau cand telefonul aruncat aterizează in afara zonei marcate pentru aceasta. Decizia juriului nu poate fi contestată.

Romanii au deschis şi ei tradiţia acestor concursuri, la inceputul lunii august 2005, la Brăila. Aşa că, nu vă miraţi dacă auziţi numele vreunui roman la Savonlinna. De menţionat că in Finlanda este foarte răspandită telefonia mobilă. Finlanda este ţara de unde pleacă in toată lumea celebrele telefoane mobile Nokia. Compania Nokia a inţeles, la inceputul anilor ’90, că viitorul comunicaţiilor stă in telefonia mobilă şi s-a dezvoltat in această direcţie.

Rompres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.