Un român din Finlanda: Despre salariile din Finlanda – clarificari la articolul de mai jos

2
6577


Povestile ADEVARATE sint minunate,cele FALSE …DOAR O PIERDERE DE TIMP PT A FI CITITE… sinteti cam prost informati,sau gresit si departe de REALITATE … In primul rind un program normal de munca aici inseamna 160 de ore / lunå …..pe care majoritatea il savuram ….. eu lucrez si cite 10 ore pe zi …. pauza e scurta uneori,am zile desigur si mai scurte…..zile libere desigur dar programul meu e de 160 de ore / luna pe stat de platå….neoficial sint mai multe ele,dar nu ti se plåtesc…. specific ca lucrez de curind in transport persoane( autobuz,autocar)…. De cistig sint multumit , cu sporuri (schimb de seara,de noapte,munca in weekend,de sarbatori) råmine in mina dupa toate cele dåri suficient de bine…… la 3000 euro Brut oricum nu ajung dar nici departe atunci cind am 180 de ore / luna…… In trecut am avut firma mea 18 ani de zile in Finlanda…..erau perioade cind munceam si 15 ore / zi ….dar aveam jumatate de an LIBER sa fac ce vreau …… :)))) Cind vorbim de 3000 de euro salariu in Finlanda vorbim de job uri bine plåtite….sotia mea este medic (medicina generala)….la policlinica….salariu e de 3400 si un pic + alte plåti ….cam 3600 / luna e brut….. deci 3000 de euro in sus cistiga cei scoliti bine cu job uri platite bine…..si majoritatea muncesc cele 160 ore / luna /minim…..!!! Finlandezii au mai multe zile libere pe care patronii,sefii le dau,nu le fura….asta DA E ADEVARAT….. si ele sint plåtite…….finlandezii stau foarte mult in ,,medicale,, concedii medicale (multi fenteaza )comparativ cu romanii….si asta E ADEVARAT… iar cei ce cistiga 3000/luna salariu BRUT (brut inseamna inainte de taxe,impozite,etc…) sint minoritatea nicidecum majoritatea…..majoritatea cistiga un 8 – 11 euro / orå…….. Mai jos va dau un site cu salariul la cca 1000 de profesii , si acolo se vede cine cistiga bine,cine mediu ,sau putin…. >>> http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2010/06/18/1000-ammatin-palkat-katso-parjaatko-vertailussa/20108646/12

sursa : Adrian Garbuleaa postat pe Comunitatea Romanilor Din FINLANDA

ca raspuns la articolul :

Ţara in care angajaţii muncesc cel mai puţin, dar caştigă 3.000 euro pe lună

in ţara unde se munceşte cel mai puţin din Europa salariile sunt de 5-6 ori mai mari decat in ţara in care se munceşte cel mai mult.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua. Tot ce ati scris aici este foarte adevarat.La fel acelaşi sistem este si aici ın Danemarka.Sa ştiti ca nu numai filandezilornu le place munca,danezii şi norvegienii sunt la fel. O zi buna va doresc.

  2. Buna ziua.Sunt medic de familie-respectiv si de medicina generala in ROMANIA.doresc sa vin in Finlanda, am aflat ca se cauta medici din Romania.
    Dati-mi va rog numele si adresa unei Firme serioase de recrutare medici pentru Finlanda-nu toate sunt serioase.Sau poate un site de job-uri pentru medici de acolo direct din Finlanda.Cum se poate invata suedeza?am inteles ca nu este prea usoara.La ce nivel trebuie sa fii, din tara pentru a obtine job-ul ? Astept sa imi raspunda cineva.Orice sfat, indrumare este bine-venita.Multumesc si mult succes tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.