Sibienii exportă câini în Finlanda

0
1962

Fosta capitală culturală a Europei nu are, din primăvară, serviciu de ecarisaj, iar de soarta maidanezilor se ocupă ONG-urile locale. Cainii comunitari din Sibiu au o şansă nesperată – o asociaţie de protecţie a animalelor le găseşte stăpani in Finlanda.

Patru caini care bantuiau pe străzile Sibiului invaţă, zilele acestea, comenzi in limba finlandezilor. Ei au ajuns in ţara lui Moş Crăciun şi a telefoanelor Nokia cu avionul, prin eforturile asociaţiilor Animal Life din Sibiu şi Hemlosa hundars vanner din Finlanda. Acestea au incheiat un parteneriat care prevede că patrupedele fără stăpan de pe străzile Sibiului vor fi adoptate peste hotare.

I-au văzut in pozăşi i-au adoptat

Cele două asociaţii colaborează deja de cateva luni, iar in urma unor proceduri de evaluare stricte, mai mulţi caini au fost selectaţi pentru a fi oferiţi spre adopţie in Finlanda. Fotografiile făcute in Romania au convins multe persoane de peste hotare de calităţile pe care le au căţeii sibieni, iar de aici pană la adoptarea lor nu a fost decat un pas…. Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.