Printr-un comunicat al Comitetului de investigaţii, Kremlinul tocmai a început o nouă bătălie ideologică pe tema celui Doilea Război Mondial, ţintind de această dată Finlanda. La 23 aprilie, cea mai înaltă autoritate judiciară din Rusia a anunţat lansarea unei anchete penale asupra activităţilor desfăşurate de armata finlandeză în Carelia Orientală în perioada 1941-1944. Capătul de acuzare: ucidere în masă.
Deşi notează că lucrează la „stabilirea faptelor”, acest anunţ public pe un subiect atât de sensibil are deja conotaţia unei acuzaţii oficiale. Organul judiciar rus încearcă astfel să ridice la rang de adevăr presupuneri care nu au găsit accept în rândul istoricilor şi nici măcar nu au fost avansate de către propagandiştii sovietici.
„Unul dintre motivele ultimelor eforturi ale Rusiei pe frontul hibrid finlandez este legat de participarea Finlandei la proiecte comune cu statele baltice destinate consolidării independenţei energetice faţă de Rusia, în special prin conducta de gaze BalticConnector”

Citeste mai mult: adev.ro/q9ia82

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.