Putin, vizită de lucru şi relaxare în Finlanda

0
1710

Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează joi o vizită de lucru de o zi în Finlanda, unde are programată o întâlnire cu omologul său finlandez Sauli Niinisto, dar programul său mai include şi o călătorie cu vaporul şi un spectacol de operă, relatează DPA, conform agerpres.
Înainte de toate, cei doi şefi de stat vor asista la o ceremonie ocazionată de centenarul declarării independenţei Finlandei faţă de Imperiul rus. Declaraţia de independenţă a Finlandei a fost adoptată de parlamentul de la Helsinki la 6 decembrie 1917, transformând Finlanda dintr-un Mare Ducat autonom, din componenţa Imperiului Rus, într-un stat naţional, suveran şi independent.


Întâlnirea dintre preşedinţii rus şi finlandez va avea loc în oraşul Punkaharju (est) şi va cuprinde o călătorie cu vaporul pe lacul Saimaa, până la castelul Olavinlinna din secolul al XV-lea din oraşul Savonlinna.
La castel, cei doi lideri vor asista la un spectacol al Teatrului Balşoi din Moscova după „Iolanta” de compozitorul rus Piotr Ilici Ceaikovski, în cadrul Festivalului de operă din Savonlinna.
Putin a vizitat Finlanda cu un an în urmă, iar ulterior cei doi lideri s-au întâlnit în martie a.c. în oraşul rusesc Arhanghelsk din nordul Rusiei.
mai mult la :   http://www.stiripesurse.ro/putin-vizita-de-lucru-si-relaxare-in-finlanda_1210026.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.