Presedinta Finlandei, in vizita la Cotroceni

0
1710

Presedintii Finlandei si Romaniei, Tarja Halonen si Traian Basescu, se vor intalni in aceasta dimineata, la Bucuresti, pentru a analiza aspectele cooperarii dintre cele doua tari, in cadrul Uniunii Europene si al altor organisme internationale. Acum doi ani, doamna Halonen l-a vizitat pe Traian Basescu si la Spitalul Universitar din Viena, unde seful statului roman era internat in urma unei interventii chirurgicale pentru hernie de disc.

Convorbirile dintre cei doi demnitari vor viza si aspecte ale colaborarii economice. In prezent, in Romania activeaza 82 de societati romano-finlandeze, insa oamenii de afaceri din tara lui Mos Craciun sunt tot mai atrasi de oportunitatile plaiurilor mioritice. Firmele finlandeze devin interesate de Romania, ele neputand ramane indiferente la atractia venita din partea unei piete in dezvoltare, care creste rapid, a relatat cotidianul finlandez Helsingin Sanomat.

Ziarul citat a mai punctat ca, dintre cele 27 de state membre ale UE, in Romania exista cea mai mare cerere de dezvoltare, in contextul in care „aceasta tara are probleme de infrastructura”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.