SUA și Rusia, discuții secrete despre Ucraina în Finlanda

0
1797

Ministerul de Externe al Finlandei dezvăluie că Rusia și SUA au purtat discuții secrete despre Ucraina în Finlanda, în luna iunie.
Helsinki_skyline_sommer_mit_Dom

UPDATE: Potrivt The Atlantic, un grup de experți americani și ruși și foști oficiali – inclusiv un fost director al serviciului secret rus și un fost consilier al lui George W. Bush s-au întâlnit pe o insulă finlandeză. Lucrările, desfășurate în privat, s-au aplecat asupra unui plan privind trimiterea în Estul Ucrainei a unei misiuni de menținere a păcii sub auspiciile ONU și amnistie între cei doi combatanți care nu au comis crime de război.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Vesa Hakkinen, a declarat pentru AP că ministerul a ajutat la organizarea unei întâlniri pe insula Boisto din coasta finlandeză sudică, dar a refuzat să ofere mai multe informații.

Mai devreme în decursul acestei luni, președintele finlandez Sauli Niinisto s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și s-a deplasat în Ucraina pentru discuții cu președintele Petro Poroșenko, alimentând speculații că acționează cu mandatul Bruxellesului.

Biroul de presă a lui Niinisto a precizat marți că președintele nu a fost implicat în discuțiile secrete din iunie între Rusia și SUA.
sursa :

SUA și Rusia, discuții secrete despre Ucraina în Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.