Finlanda dă pentru Grecia mai mulţi bani decât trebuie

0
1704

Guvernul finlandez va propune să imprumute Atenei 1,6 miliarde de euro, o sumă ceva mai mare decat cota sa parte din cele 80 de miliarde de euro promise duminică Greciei de zona euro pe termen de trei ani, potrivit AFP.

„Propunerea bugetară de 1,6 miliarde de euro care va fi depusă in parlament depăşeşte cu 121 de milioane de euro partea calculată pentru Finlanda, care este de 1,479 miliarde de euro”, a semnalat guvernul finlandez intr-un comunicat.

Deputaţii finlandezi urmează să se pronunţe săptămana viitoare asupra acestei propuneri de suplimentare a bugetului, după cum a semnalat premierul finlandez Matti Vanhanen.

Pentru a finanţa acest ajutor pentru Grecia, Finlanda va ridica propria datorie la 13,9 miliarde de euro in 2010, a precizat guvernul.

„Dacă ar fi existat modalităţi mai bune de a rezolva problema, sunt sigur că le-am fi găsit”, a spus luni premierul Vanhanen intr-o conferinţă de presă, la sfarşitul unei reuniuni a Consiliului de miniştri.

Scopul urmărit este de a izola problemele din Grecia şi de a evita ca instabilitatea să se extindă in intreaga Europă prin efectul bulgărelui de zăpadă, a precizat premierul.

„Suntem in această situaţie pentru că Grecia a aplicat o politică bugetară iresponsabilă ani de-a randul”, a spus la randul său ministrul de finanţe Jyrki Katainen.

Finlanda dă pentru Grecia mai mulţi bani decat trebuie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.