Premierul finlandez Juha Sipila a anunţat că se oferă să găzduiască refugiaţi în casa sa din nordul ţării

0
1593

În contextul unor reacţii de respingere a refugiaţilor din partea unor guverne din UE, există şi gestul la polul opus. Premierul finlandez Juha Sipila a anunţat sâmbătă la televiziunea naţională că se oferă să găzduiască refugiaţi în casa sa din nordul ţării, unde ajunge rar din cauza atribuţiilor din capitala Helsinki, relatează AFP şi Reuters.
Situată la Kempele, la peste 500 de km nord de capitală, casa este rar folosită în prezent, a spus Sipila, un politician de centru care a lansat numeroase apeluri către finlandezi să dea dovadă de solidaritate cu refugiaţii ce se îndreaptă spre Europa fugind de război şi de sărăcie.
juha_sipila
„Sper că aceasta va deveni un fel de mişcare populară care îi va determina pe mulţi să-şi asume partea lor de responsabilitate în această criză a cazării refugiaţilor. Vreau să pun propria cărămidă la acest edificiu pentru a arăta că Finlanda este o ţară multiculturală”, a declarat el.

Solicitanţii de azil ar putea fi găzduiţi în locuinţa premierului de la începutul anului viitor. Sipila îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit la Helsinki.
Capacitatea Finlandei de găzduire a solicitanţilor de azil este în prezent saturată, această ţară primind un aflux neobişnuit de refugiaţi, pe care nu l-a anticipat.
Vineri, guvernul finlandez a estimat la 25.000-30.000 numărul de solicitări de azil în 2015, de şapte ori mai multe decât în 2014.
http://www.stiripesurse.ro/fara-precedent-un-premier-din-ue-isi-pune-casa-la-dispozitia-refugiatilor_966137.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.