Maratonul de la Helsinki

0
1665

Pe 19 august, in capitala Finlandei, Helsinki, oras cunoscut drept „Fiica Marii Baltice”, are loc un maraton la care participa in jur de 7.000 de persoane din lumea intreaga.
Startul se da de langa statuia legendarului Paavo Nurmi, iar cursa se incheie la Stadionul Olimpic. Concurentii vor trece prin parcuri minunate si prin fata unor cladiri a caror arhitectura pastreaza elementele culturii finlandeze. De-a lungul traseului au fost deja instalate 20 de puncte in care sunt asigurate bauturi racoritoare. Toti cei care termina in mai putin de sase ore primesc o medalie, un tricou si, mai tarziu, revista cu rezultatele competitiei si diploma. Langa Stadionul Olimpic se afla complexul cu piscina in cadrul caruia concurentii se pot odihni, pot face un dus, sauna sau pur si simplu o baie in piscina.
Cursa, una dintre cele mai frumoase din intreaga lume, se desfasoara de-a lungul unui traseu care ofera peisaje deosebite ale Marii Baltice. Helsinki a pastrat ceva din frumusetea oraselor mici, in piata centrala existand cladiri cu o arhitectura datand din secolul al XIX-lea. La mare inaltime se afla arta vizuala, cu opere expuse la Ateneu, Muzeul National sau muzeele Amos Anderson. Viata de noapte ofera nenumarate posibilitati de divertisment, de la cluburi pana la restaurante cu specific pescaresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.