Leonard Orban a discutat cu o delegatie finlandeza despre extinderea Schengen

0
1580


Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a discutat marţi cu o delegaţie a Marii Comisii a Parlamentului Finlandei, despre posibilitatea aderării Romaniei la zona Schengen.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Europene, Orban a discutat cu delegaţia condusă de preşedintele comisiei, Miapetra Kumpula-Natri, despre „extinderea spaţiului Schengen şi mecanismul de verificare şi cooperare instituit de Uniunea Europeană pentru domeniul justiţiei din Romania”.

De asemenea, Orban a făcut o scurtă prezentare a stadiului absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune in Romania şi a menţionat dificultăţile intampinate in acest proces.

Totodată, dialogul a vizat aspecte legate de viitorul Uniunii Economice şi Monetare, cu accent proiectul unei uniuni bancare, precum şi viitorul cadru financiar multianual al UE 2014-2020.

Marea Comisie a Parlamentului Finlandei are ca atribuţii principale formularea poziţiilor naţionale asociate cu statutul de stat membru al Uniuni Europene (mai puţin cele ce ţin politica externă şi de securitate) şi dezbaterea proiectelor de lege după prima lor lectură in legislativ.

Leonard Orban a discutat cu o delegatie finlandeza despre extinderea Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.