Istoria Finlandei – Elena Dragomir

0
1870

in anul 2010, Editura Cetatea de Scaun a publicat Istoria Finlandei (468 de pagini), un proiect la care am avut bucuria şi onarea de a lucra ca autor alături de Silviu Miloiu. Pentru a vă oferi mai multe detalii in legătură cu acest volum, dar şi pentru a vă convinge că lucrarea merită căutată şi citită, redau mai jos cuvintele scrise ca Prefaţă de către Dl. Profesor Universidar Dr. Ion Calafeteanu.

in prezent, in spaţiul editorial romanesc sunt extrem de rare şi fragmentare trimiterile la istoria, cultura şi civilizaţia Finlandei mai vechi sau mai noi. in mod paradoxal şi imbucurător insă, in prezent, interesul publicului larg sau specialist pentru acest domeniu al cunoaşterii este in continuă creştere in Romania. in ultimii ani contactele dintre cetăţenii Romaniei şi Finlanda au sporit remarcabil. Cu toate acestea, foarte puţine sunt cunoscute in Romania despre Finlanda, despre istoria, trecutul sau prezentul său. Tocmai de aceea considerăm că proiectul Asociaţiei Romane de Studii Baltice şi Nordice de editare in Romania a unei monografii dedicate Istoriei Finlandei răspunde unei nevoi prezente reale, aflandu-se totodată sub auspiciile succesului, autorii săi fiind doi specialişti romani care scriu despre istoria Finlandei pentru publicul romanesc.

Va propun un text despre cartea mea „Istoria Finlandei”: http://elenadragomirro.wordpress.com/2013/07/07/istoria-finlandei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.