INTERVIU – Ambasadoarea Finlandei: Nu putem porni un război cu Rusia. Sancţiunile economice au efect

UE nu poate porni un război contra Rusiei, soluţia fiind sancţiunile economice, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, ambasadoarea Finlandei, Ulla Väistö. Ea vorbeşte şi despre investiţiile finlandeze în România, spunând că au fost cazuri în care companiile suspectau de corupţie autorităţile.
image-2013-04-12-14605641-70-ambasadorul-finlandei-romania-ulla-vaisto
Ambasadoarea Finlandei la Bucureşti, Ulla Väistö, este de părere că sancţiunile economice împotriva Rusiei funcţionează, chiar dacă „nu atât de eficient şi de rapid pe cât ne-ar plăcea”.
„Până la urmă asta putem face. Ce alte măsuri are UE la îndemână atunci când o ţară ţerţă încalcă legislaţia şi regulile internaţionale? Cum putem reacţiona în astfel de situaţii? Nu putem porni un război, trebuie să găsim alte soluţii, prin urmare sancţiunile economice reprezintă o soluţie, mai ales că în general astfel de sancţiuni au avut efect”, a declarat diplomatul finlandez.
mai mult la  →  http://www.mediafax.ro/externe/interviu-ambasadoarea-finlandei-nu-putem-porni-un-razboi-cu-rusia-sanctiunile-economice-au-efect-14228288

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.