FINLANDA. Mii de finlandezi au părăsit Biserica Luterană, după ce a sprijinit legea privind LEGALIZAREA căsătoriilor gay

2
2741

Mii de oameni au părăsit Biserica Luterană din Finlanda, după ce parlamentul țării a decis la finele săptămânii trecute să aprobe legea care dă undă verde căsătoriilor între persoane de același sex, iar arhiepiscopul Bisericii Luterane și-a exprimat sprijinul pentru votul din legislativ, informează Russia Today, citând presa finlandeză. Finlanda a devenit astfel a 12-a țară din Europa care legalizează căsătoriile între homosexuali.
Estonia-legalizează-căsătoriile-homosexualilor
Până sâmbătă, aproape 7.800 de oameni au decis să părăsească Biserica Luterană, prin anunțuri online, pe site-ul creat special de Biserică pentru procesul de înregistrări.

Parlamentul de la Helsinki a trecut, vineri, un proiect de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex în țară, devenind ultima țară din Scandinavia și cea de-a 12-a din Europa, care legalizează căsătoriile între homosexuali, conform unui raport al publicatiei Sputnik.
105 membri ai Parlamentului au votat in favoarea proiectului, 92 votand împotrivă. Înainte ca legea sa treacă, cuplurile gay finlandeze se bucurau de un set aparte de drepturi la parteneriat, care nu includeau dreptul de a adopta copii sau de a împărtăși acelasi nume.
Finlanda ar trebui să se străduiască să devină o societate în care să nu existe discriminare, iar drepturile omului sa fie respectate și doi adulți sa se poata căsători, indiferent de orientarea lor sexuală„, a declarat premierul Alexander Stubb, de centru-dreapta, înainte de vot.
 
http://activenews.ro/finlanda-mii-de-finlandezi-au-parasit-biserica-luterana-dupa-ce-sprijinit-legea-privind-legalizarea-casatoriilor-gay_1874892.html

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.