Guvernul finlandez anchetează dacă poliţia putea împiedica masacrul din oraşul Kauhajoki

0
1658

Dezvăluiri şocante in cazul masacrului comis marţi intr-un liceu din Finlanda. Atacatorul, un tanăr de 22 de ani care a omorat cu sange rece nouă colegi de liceu şi un profesor, a plănuit fapta incă din 2002. intr-o scrisoare găsită asupra sa, Maati Saari mărturiseşte că va ucide şi apoi işi va lua viaţa din „ură pentru RASA UMANĂ”. Guvernul de la Helsinki a declanşat o anchetă, in urma căreia se va stabili dacă poliţia ar fi putut impiedica incidentul, care a imbrăcat miercuri Finlanda in haine de doliu.

Video (1) Foto (1)

Anunţul despre anchetarea poliţiei a fost făcut de premierul finlandez Matti Vanhanen, care s-a deplasat miercuri in oraşul Kauhajoki, unde a avut loc măcelul. Investigaţia a fost lansată in condiţiile in care atacatorul fusese interogat şi eliberat cu o zi inainte de poliţie pentru că postase Youtube mai multe videoclipuri in care trăgea cu arma.

„Se pare că poliţia a reacţionat imediat şi că a discutat cu tanărul, insă nu ştim din ce motive permisul lui de portarmă nu a fost retras. Oricum, in lunile următoare vom lua decizii pentru o nouă lege pentru portul armei”, a declarat premierul Matti Vanhanen… realitatea
REALITATEA.NET – Guvernul finlandez anchetează dacă poliţia putea impiedica masacrul din oraşul Kauhajoki

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.