Finlanda investeste in autostrazi ecologice

0
1775


Guvernul finalndez a anuntat ca a aprobat inceperea lucrarilor la o autostrada de 130 de kilometri.

Poate ca la prima vedere nu este o informatie spectaculoasa daca avem in vedere infrastructura acestei tari, dar ea este de fapt foarte importanta din prisma destinatiei sale. Astfel, autostrada finlandezilor va fi prima din lume pe care nu vor avea voie sa circule decit vehicule electrice sau masini care functioneza pe baza de biocombustibili produsi la nivel national.
Autostrada va reprezenta ultima portiune dintr-o ruta de 360 de kilometri care va lega orasele Turku (aflat pe coasta sud-vestica a tarii) si Vaalimaa (situat aproape de granita cu Rusia), proiectul fiind propus de autoritatile locale din Loviisa, un oras de 15.000 de oameni amplasat aproape de punctul de start al viitoarei „rute verzi”.

Pe lungimea celor 130 de kilometri vor fi asezate statii de reincarcare a bateriilor masinilor electrice si pompe cu biocombustibil pentru masinile care functioneaza astfel. Conform guvernantilor, obiectivul acestei autostrazi este nu doar acela de a sprijini noile tehnologii si de a facilita accesul posesorilor acestor

…. mai multa la:

Finlanda investeste in autostrazi ecologice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.