Guvernul finlandez a prelungit şi înăsprit marţi controalele la frontieră, restricţionând intrările şi ieşirile din ţară până la 13 mai, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters.

Autorităţile de la Helsinki au urmărit cu tot mai mare îngrijorare strategia liberală a Suediei vecine în contextul pandemiei, temându-se că navetiştii transfrontalieri ar putea accelera răspândirea virusului în părţile nordice ale Finlandei, unde există o numeroasă populaţie în vârstă şi unde resursele de terapie intensivă sunt limitate.

„Scopul guvernului este de a reduce şi mai mult deplasările în zona de navetă de peste graniţa cu Suedia şi Norvegia”, a precizat guvernul finlandez într-un comunicat.

Finlanda a înregistrat 2.176 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 27 de decese până marţi, în timp ce în Suedia vecină statistica arată 7.206 cazuri de infectare şi 477 de decese, conform unui bilanţ realizat de Reuters.

Sute de angajaţi din sănătate care trăiesc în Finlanda trec zilnic frontiera spre Suedia şi sunt vitali pentru serviciile din zona de graniţă din Suedia.

„Finlanda consideră indispensabil ca Suedia să îşi instruiască personalul sanitar să ofere o mai bună protecţie şi să crească testarea acestor grupuri”, a precizat guvernul de la Helsinki.

mai mult la  /www.bursa.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.