Berlusconi face o noua gafa diplomatica, glumind despre Finlanda

Silvio Berlusconi a glumit din nou miercuri pe seama Finlandei, afirmand ca ii plac finlandezele, cu conditia sa fie majore, si ironizand patrimoniul arhitectural finlandez.

„Imi plac Finlanda si finlandezele, cu conditia sa fie majore”, a declarat el in cursul unei ceremonii de promovare culturala organizata de Primaria Romei, potrivit ANSA. El a facut aluzie la acuzatiile recente ale sotiei sale, Veronica Lario, potrivit careia premierul s-ar vedea cu fete minore.

„Acum se va spune ca risc sa stric (relatiile – n.red.) cu Guvernul finlandez, dar imi amintescca atunci cand am fost acolo (in Finlanda – n.red.) au vrut sa vad cu orice pret ceva, asa ca am plecat dis- de- dimineata si (am mers – n.red.) timp de trei ore pentru a ajunge la o biserica de lemn din secolul al XVIII-lea, o constructie care la noi ar fi fost distrusa”, a adaugat el, laudand caracterul incomparabil al patrimoniului arhitectural italian.

In 2005, Berlusconi a fost criticat de Guvernul finlandez dupa ce a spus ca a trebuie sa se foloseasca de „tot talentul sau de playboy si chiar sa o curteze” pe Tarja Halonen, presedintele Finlandei, pentru a obtine ca Autoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentelor sa fie gazduita de Parma si nu de Helsinki.

In 2005, ambasadorul Italiei la Helsinki a fost convocat la Ministerul finlandez de Externe, care a exprimat „stupoarea Guvernului finlandez dupa declaratiile lui Silvio Berlusconi despre presedintele Tarja Halonen”….Berlusconi face o noua gafa diplomatica, glumind despre Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.