De peste 75 de ani BEBELUŞII din Finlanda dorm într-o cutie de CARTON

0
1823

De peste 75 de ani, din 1938, bebeluşii din Finlanda dorm intr-o cutie de carton primită de la stat. Fiecare mamă din această ţară primeşte la naştere o cutie specială, cu toate produsele de care are nevoie un nou-născut, pornind de la haine, aşternuturi şi jucării pană la produse de folosit in baie şi chiar o saltea de mici dimensiuni. Mai mult, ei sunt lăsaţi să doarmă in această cutie. Potrivit multor experţi, acesta pare să fie motivul pentru care Finlanda are una dintre cele mai mici rate ale mortalităţii infantile.

Este o tradiţie in Finlanda ca fiecare copil să aibă un start egal in viaţă. Astfel, guvernul oferă un cadou fiecărei mămici care naşte, un pachet maternal, potrivit BBC.

Acesta conţine haine, un sac de dormit, haine pentru afară, şamponuri şi săpunuri special, scutece, termometru, aşternuturi şi chiar o saltea de mici dimensiuni. Mai mult, cu salteau pusă pe fundul cutiei de carton, acesta devine primul pat al noului-născut.

Copii obişnuiau să doarmă in acelaşi pat cu părinţii, dar li s-a recomandat să renunţe la acest obicei. Astfel, cutia de carton a fost introdusă pentru a incuraja oamenii să işi lase bebeluşii să doarmă separat de ei„, a delcarat Panu Pulma, un profesor al Universităţii de Istorie din Helsinki.

mai mult la :

De peste 75 de ani BEBELUŞII din Finlanda dorm intr-o cutie de

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.