Chef de viata in Finlanda

0
1799

Jouko LönnqvistAflata multa vreme in topul tarilor cu un nivel ridicat al sinuciderilor, Finlanda a reusit sa scape de aceasta reputatie funesta. In decurs de doar 15 ani, numarul sinuciderilor a scazut cu 40%.

Astfel, de la o rata a sinuciderilor de 30 la 100.000 de locuitori, in 1990, s-a ajuns la doar 18 in 2005, aproape la fel ca in Franta sau Austria. Acest lucru a fost posibil datorita ameliorarii asistentei medicale de specialitate, sustine psihiatrul Jouko Lonnqvist, seful Departamentului de sanatate mentala din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Gratie numeroaselor campanii de informare privind depresia, aceasta a inceput sa fie mai repede identificata si mai bine tratata. In plus, daca in anii „90 bolnavilor li se prescriau mai ales anxiolitice si sedative, acum medicii au la dispozitie antidepresive mai eficiente, precizeaza Jouko Lonnqvist. In Finlanda, cei mai expusi pericolului de a se sinucide sunt barbatii de varsta medie, divortati, fara loc de munca si care au probleme cu bautura.

sursa : evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.