Finlanda, decizie drastică referitoare la refugiații din Irak și Somalia

0
1568
Finlanda a anunțat miercuri că suspendă prelucrarea cererilor de azil depuse de refugiați irakieni și somalezi, în prezent desfășurându-se o evaluare a situației de securitate din cele două țări, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

 familii_refugiati_calatorie_77832500

Serviciul finlandez pentru Migrații a transmis, printr-un comunicat, că ar putea modifica directivele referitoare la acordarea azilului după finalizarea acestei evaluări, în următoarele două săptămâni.
De la 1 ianuarie până în prezent, în jur de 17.000 de solicitanți de azil au sosit în Finlanda, 69% dintre ei provenind din Irak și 10% din Somalia.
Imigrația a devenit un subiect politic „fierbinte” în Finlanda, determinându-i pe mulți alegători să se îndrepte spre partidele de extremă dreapta și populiste, de teama pierderii locurilor de muncă și a restrângerii statului social.

În această vară, guvernul estima că numărul solicitanților de azil, majoritatea irakieni și somalezi, ar putea crește la 15.000 în 2015, față de doar 3.600 în 2014. În Finlanda, imigranții formează circa 6% din populație.
Creșterea numărului de imigranți intervine într-un context economic dificil pentru Finlanda, al cărei PIB se contractă pentru al patrulea an consecutiv.
– See more at: http://www.dcnews.ro/finlanda-decizie-drastica-referitoare-la-refugia-ii-din-irak-i-somalia_485668.html#sthash.RrSzTN94.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.