Finlanda cere reducerea orelor de munca saptamanale

3
1974

finlandia laponia

Finlanda a propus o interdictie care sa se aplice in toata Uniunea Europeana si care sa limiteze numarul orelor de munca la 60 pe saptamana, de la 78 cat este in prezent, informeaza pagina electronica monstersandcritics, potrivit NewsIn. Pe de alta parte, exceptie de la aceasta directiva vor face fermierii, directorii de companii, agentii de politie si alti angajati care opereaza activitati in regim de urgenta, a relatat cotidianul The Telegraph

Marea Britanie a cerut in trecut sa fie exclusa de la aplicarea directivei care limiteaza orele de munca la 48 in timpul zilelor lucratoare. Propunerea Finlandei va extinde aceasta restrictionare anterioara, reducand numarul orelor de munca de la 78 la 60 pe saptamana.

Finlanda a profitat de o intalnire cu partenerii sociali, cu ocazia intrunirii informale a conducatorilor UE de la Lahti, pentru a evoca, in linii mari, propunerile care vor fi discutate, pe 7 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunea speciala a ministrilor europeni ai muncii. Comisarul european pentru munca, Vladimir Spidla, a estimat ca exista posibilitati de compromis. „Exista o posibilitate de compromis”, a declarat Spidla.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.