Finlanda : Crearea unei naţiuni inovatoare

0
1883


Odinioară dependentă de succesul mondial al firmei Nokia in domeniul telecomunicaţiilor, Finlanda şi-a diversificat economia şi a pus noile intreprinderi de tip start-up in prim plan al viitorului. Următoarea provocare va fi de a ţine acasă această nouă generaţie de antreprenori.

in 2010, un grup de studenţi de la Universitatea Aalto, de langă Helsinki, s-a angajat in ceea ce urma să fie cea mai constructivă acţiune de activism studenţesc din istoria genului. Ei au fost cuceriţi de puterea spiritului antreprenorial in decursul unei vizite la Massachusetts Institute of Technology. După ce s-au intors acasă au organizat o „vară a start-up-urilor” pentru a propovădui ideea că viitorul Finlandei se află in noile intreprinderi, şi nu in vechii giganţi. Vara start-up-urilor s-a transformat intr-un anotimp al inovării.

Sauna start-up-urilor ” un catalizator de afaceri, care este condus, incă, de tineri entuziaşti, dar este finanţat deja de guvern, de mediul de afaceri şi de cel academic, ocupă un hangar dezafectat aproape de universitate. Oferind o gamă largă de servicii: spaţiu de lucru, coaching pentru antreprenorii in devenire, excursii de studiu la Silicon Valley şi multe alte oportunităţi de contacte (printre care multele… saune ale „Saunei”).

mai mult :

Crearea unei naţiuni inovatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.