Ambasada Finlandei, despre legatura dintre condamnari, MCV si Schengen

0
1711


Ambasada Finlandei, tara care s-a opus aderarii Romaniei la Schengen a comentat, la cererea Ziare.com, posibilul impact asupra aderarii la Schengen a condamnarii la inchisoare a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, precum si a altor fosti demnitari.

Insarcinatul cu afaceri al ambasadei Finlandei, Marco Pribilla, spune ca faptul ca justitia isi face in continuare datoria va fi reflectat in raportul MCV si va avea efecte benefice pentru cauza Schengen.

„Aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen este o decizie care va trebui luata cu unanimitatea statelor membre UE. Exista mai multi factori care au determinat ca unele state membre sa nu agreeze, deocamdata, o decizie pozitiva in
acest sens.

Subliniem faptul ca nu exista o legatura intre condamnari si aderarea Romaniei la spatiul Schengen – cu atat mai putin daca vorbim de un caz individual, precum cel al
ministrului Fenechiu. In cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, insa, Comisia Europeana urmareste atent functionarea institutiilor judiciare din Romania.

In acest context, toate sentintele recente reprezinta un indiciu ca justitia isi indeplineste in continuare obligatiile in mod eficient. Acest lucru va fi cu siguranta reflectat in urmatorul raport MCV care este asteptat in decembrie a.c., iar un raport MCV pozitiv ar fi fara indoiala benefic si pentru cauza Schengen”, a precizat pentru Ziare.com Marco Pribilla.

mai mult la :

Ambasada Finlandei, despre legatura dintre condamnari, MCV si

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.