Finlanda : O tara aflata in hibernare pana acum ar putea rupe Europa

0
1603

Nu a fost subiect de discutii aprinse pana acum, insa o tara in aparenta „hibernare” ar putea decide soarta Europei. Alegerile generale din Finlanda, care au avut loc duminica, ar putea determina viitorul Batranului Continent, avand in vedere ca aceasta tara, care are doar 5,4 milioane de locuitori, a fost cel mai vehement critic al Greciei. Luna trecuta a aparut un memorandum care dezvaluie planul de contagiune pregatit de autoritatile din Helsinki pentru cazul in care elenii vor parasi zona euro. Desi poate fi interpretata ca o masura de precautie, ea demonstreaza din nou ca findlandezii nu sunt foarte rabdatori cu Atena, arata BBC.
anti-nato-finland-election.si
La apogeul crizei grecesti, in 2011, Guvernul de la Helsinki a tinut cu dintii si a reusit sa negocieze un angajament biletaral, prin care grecii se angajau sa dea 1 miliard de euro finlandezilor, daune colaterale pentru ca a participat la planul de salvare.

Un an mai tarziu, natiunea nordica a fost prima care a adus in discutie iesirea elenilor din uniunea monetara. „Trebuie sa fim pregatiti”, a spus ministrul de Externe de la acea vreme. Iar impasul in care se afla Grecia in prezent este, partial, o consecinta a obiectiilor formulate de finlandezi. Se pare ca Guvernul de la Helsinki a fost obstacolul in calea fericirii Atenei, avand in vedere ca s-ar fi opus extinderii programului de salvare a Greciei, in februarie 2015, potrivit unor surse.
 
mai mult la :  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/o-tara-aflata-in-hibernare-pana-acum-ar-putea-rupe-europa-1358950

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.