Finlanda ar putea importa mobile din India

0
1915

Nokia a investit 150 milioane $ intr-o fabrica de productie de telefoane in India, langa Chennai.
Compania, care intentioneaza sa faca din India unul din principalele sale puncte majore de export, intentioneaza sa vanda patru milioane de handset-uri in toata lumea, pana in 2010, majoritatea pe piete in dezvoltare din Asia, precum India si China. India este o piata foarte importanta din punct de vedere strategic pentru Nokia. Industria de telecomunicatii din India inregistreaza o crestere para precedent, cu aproximativ 3 milioane de handset-uri mobile vandute in fiecare luna.

Dar Nokia nu este singurul impuls in intensificarea schimburilor comerciale dintre India si Finlada, estimate la aproximativ 400 milioane de euro.
In 2005 exporturile Finlandei catre India s-au ridicat la 275 milioane euro, constand in echipamente si masini pentru producerea de energie, hartie, masini specializate, echipamente de telecomunicatii si inregistrari audio, masini si componente electrice.
Importurile in valoare de 132 milioane euro au constat in imbracaminte, textile, materile, produse medicinale si farmaceutice, substante chimice organice.

De asemenea, a crescut numarul companiilor indiene care au investit in Finlanda. Cea mai notabila este Tata Consultancy Services, care a creat in jur de 100 de locuri de munca in Finlanda.
Peste 70 de companii finlandeze au investit, la randul lor in India. Acum Finpro, Finland Trade Center din India, lucreaza la diversificarea portofoliului, incurajand investitii finlandeze in IT si comunicatii, infrastructura si logistica, retail, sanatate, energie si mediu si silvicultura.

Sursa: www.bignewsnetwork.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.