Finlanda a pus la punct sisteme de colectare inteligenta a gunoiului si a deseurilor periculoase

0
1416


Aşa numitul tomberon inteligent, nu diferă la prima vedere de unul obişnuit. Doar că acestea din Finlanda sunt dotate cu tehnologie de ultima oră.

„Este vorba despre un senzor care monitorizează nivelul de umplere a containerelor şi transmite informaţia prin intermediul tehnologiei wireless. in acest fel ştim exact cand şi unde să mergem să ridicăm gunoiul. Se reduce numărul de drumuri pentru colectare, ceea ce inseamnă costuri mai reduse şi mai puţină poluare de la camioane.”, spune Fredrik Kekalainen, directorul firmei de salubrizare.

in paralel, primăria din Helsinki a creat un sistem de colectare a deşeurilor periculoase.

„Avem un camion special care face curse regulate prin oraş, special pentru a colecta deşeuri electronice şi alte materiale periculoase, cum ar fi vopseluri sau chimicale.”, a declarat Pekka Sauri Helsinki, vice-primarul oraşului Helsinki.

in ultimele decenii autorităţile din Finlanda au testat diverse modalităţi de colectare a gunoiului. Acum prin incorporarea noilor tehnologii speră să eficientizeze şi mai mult acest sistem.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/finlanda-a-pus-la-punct-sisteme-de-colectare-inteligenta-a-gunoiului-si-a-deseurilor-periculoase_33577.html#sthash.0VOmWJTR.dpuf

Finlanda a pus la punct sisteme de colectare inteligenta a gunoiului si a deseurilor periculoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.