Finlanda anunta "cel mai rapid sistem de plata din lume".Recunoasterea faciala, in locul codului PIN

0
1586

Adio portofele mari care abia incap in buzunare. Adio mesaje de pe ATM-uri care ne anunta cum sa ne protejam codul PIN. Adio machiaj in exces.

Un start-up cu sediul in Helsinki a dezvoltat primul sistem de plata cu recunoastere faciala din lume. Independent.co.uk scrie ca acest sistem nou va transforma in esenta fata dumneavoastra intr-un cod PIN si chiar daca cineva isi va face operatie estetica sa arate exact ca dumneavoastra, sistemul va reusi sa faca diferenta dintre original si copie. Oricum, operatia ar putea sa coste mai mult decat are victima bani in cont.

Denumita „cel mai rapid sistem de plata din lume”, tehnologia va recunoaste indivizii din momenul in care se apropie de casa de plata, britanicii notand ca „intregul proces de plata se va putea efectual astfel in aproximativ 5 secunde.”

Momentan, aceasta idee pare riscanta, insa producatorii softului spun ca se bazeaza pe „algoritmi militari” si va fi aproape imposibil de spart acest sistem. Chiar si in cazul asta, noi am accentua pe cuvantul „aproape”.

„Camerele noastre nu folosesc fotografii, ci un model matematic al fetei, ceea ce inseamna ca fiecare va fi unic”, spune Ruslan Pisarenko, directorul de dezvoltare al start-upului Uniqul.

Finlanda anunta „cel mai rapid sistem de plata din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.