Finlanda a introdus, temporar, controalele la frontierele interne

0
1702

In vederea asigurarii securitatii intalnirii ministrilor de externe de la Tampere, ce se va desfasura in perioada 27-28 noiembrie 2006 pentru revizuirea rezultatelor Procesului de la Barcelona, Finlanda a decis sa reintroduca, pe o perioada limitata, controalele la frontierele interne, informează Poliţia de Frontieră.

In acest sens, in perioada 13 noiembrie ” 29 noiembrie 2006, autoritatile finlandeze efectueaza controale punctuale, la frontierele interne, pe baza analizei de risc. Masurile vor viza, in special, aeroporturile si porturile, precum si frontierele terestre dintre Finlanda si Suedia, respectiv Finlanda si Norvegia, daca va fi necesar.

Introducerea temporara a controlului la frontierele Finlandei nu afecteaza regimul calatoriilor cetatenilor romani care intentioneaza sa se deplaseze in Spatiul Schengen si, implicit, pe teritoriul statului finlandez, spun reprezentanţii PF.

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera reaminteste cetatenilor romani care se deplaseaza, in perioada mentionata, in Finlanda, ca una dintre cele mai importante responsabilitati ale romanilor aflati in strainatate este respectarea legislatiei statului in care se afla, precum si scopul pentru care li s-a acordat dreptul de a intra si, dupa caz, de a ramane pe teritoriul statului respectiv, in conditiile stabilite prin legislatia acestuia sau prin documentele internationale incheiate cu Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.