Distracţie cu grupul finlandez KORPIKLAANI la Rockin' Transilvania 2009

0
1428

Apreciatul grup finlandez de folk metal KORPIKLAANI va canta sambătă, 13 iunie 2009, la Sibiu, in cadrul festivalului Rockin’ Transilvania 2009!

Grupul Korpiklaani a debutat in 1993 sub numele de Shaman, actuala titulatură fiind folosită doar din anul 2002. Korpiklaani abordează un gen de metal cu puternice accente tradiţionale, motiv pentru care instrumentele folosite sunt o mixtură de chitare electrice, percuţie, vioară, instrumente de suflat, jouhikko (un instrument finlandez traditional, vechi, asemanător lirei), djembé (tobă traditională din Africa) şi bineinţeles instrumentul tradiţional finlandez ” acordeonul. Muzica celor de la Korpiklaani este numită de fani „beer metal”, datorită energiei pozitive pe care aceasta o transmite ascultătorilor, dar şi a faptului că multe din cantecele trupei se referă la această băutură favorită a trupei, care este berea. Primele albume semnate de către Korpiklaani au avut numai versuri in limba engleză. Acum, textele celor mai multe piese sunt in limba finlandeză, scrise in stil Kalevala (poem epic finlandez) şi vorbesc despre natură, istorie, petreceri şi bere. Hittavainen (vioară), Jarkko (bass), Jonne (voce/chitară solo), Matson (tobe), Cane (chitară), şi mezinul trupei – Juho (acordeon), intr-un singur cuvant Korpiklaani, cantă pentru le place intr-adevăr, compun pentru „că nu se pot abţine să nu o facă” şi intră in studio pentru că „ar fi păcat să nu se facă nimic cu acest torent nesfarşit de cantece”. Au scos pe piaţă două albume in perioada in care trupa se numea Shaman, urmate de cinci noi albume sub numele de Korpiklaani. Ultimul album de studiou „Korven Kuningas” (King of the woods) a apărut in anul 2008 la binecunoscuta casă de discuri Nuclear Blast. in vara acestui an va fi lansat noul album al grupului, intitulat Karkelo. La inceput, Korpiklaani a fost doar o altă trupă necunoscută din Finlanda, acum este o trupă foarte apreciată şi peste graniţele Finlandei, pentru muzica sa unică, care indeamnă la petrecere şi voie bună.

Biletele de intrare la Rockin’ Transilvania 2009 sunt disponibile pană inclusiv duminică, 10 mai, prin reţeaua Eventim, atat online, pe www.eventim.ro , cat şi in magazinele Germanos din intreaga ţară, in ofertă specială, la preţ redus de 90 RON pentru biletele valabile numai pentru o zi (13 iunie sau 14 iunie) şi 130 RON pentru abonamente valabile pentru două zile (13 iunie şi 14 iunie)….. Metalfan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.