Visul venitului de baza se indeparteaza putin: Finlanda a decis sa puna capat experimentului

0
2587

Experimentul privind venitul de baza universal lansat in urma cu un an in Finlanda a fost privit cu mari sperante de sustinatorii ideii, insa visul se mai indeparteaza putin astazi.

Autoritatile finlandeze au decis sa puna capat programului prin care 2.000 de someri primesc neconditionat 560 de euro pe luna la sfarsitul acestui an, scrie Business Insider. In functie de rezultate, se vorbea initial despre o posibila extindere a experimentului prevazut pentru o perioada de doi ani.
Participantii, cu varste cuprinse intre 25 si 58 de ani, au fost selectati aleatoriu de institutia finlandeza de asigurari sociale Kela. Programul stipuleaza ca, daca in decursul celor doi ani participantii isi gasesc un loc de munca, ei vor continua sa primeasca banii.
Autoritatile din Finlanda au decis insa sa duca proiectul intr-o directie diferita.

„In prezent, guvernul face modificari care indeparteaza sistemul de asigurari sociale de venitul de baza”, spune Miska Simanainen, cercetator la Kela pentru ziarul suedez Svenska Dagbladet.http://www.ziare.com/locuri-de-munca/piata-muncii/visul-venitului-de-baza-se-indeparteaza-putin-finlanda-a-decis-sa-puna-capat-experimentului-1510676

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.