Diaconescu: Finlanda ar putea lua o decizie privind Schengen la finele lunii

2
1967

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat sambătă că ministrul finlandez al Afacerilor europene i-a spus, intr-o intalnire, că va susţine formalizarea susţinerii aderării la Schengen de către Guvernul de la Helsinki, care ar putea lua o decizie in acest sens la finele lunii februarie, relateaza Mediafax.

„Am avut o intalnire cu ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb. Am discutat şi poziţia Finlandei privind aderarea la Spaţiul Schengen. El a spus că Finlanda in continuare va susţine varianta franco-germană cu primirea in două etape in cursul acestui an, dar o decizie finală se va lua in Guvernul finlandez la sfarşitul lunii februarie. Din perspectiva Ministerului finlandez al Afacerilor Europene această soluţie va fi promovată”, a declarat Diaconescu.

El a adăugat insă că „rămane ca şi celelalte evaluări care vor fi făcute şi in legătură cu MCV să fie avute in vedere”.

Ministrul a precizat că in acest moment mesajul lui Stubb i se pare „un semnal politic corespunzător”, cu atat mai mult cu cat in cazul Finlandei Guvernul este cel care decide mandatul de urmat la Consiliile UE.

Diaconescu: Finlanda ar putea lua o decizie privind Schengen la finele lunii

2 COMENTARII

  1. Out with Romania from EU? Gypsies and Thieves are in all the European countries! So do not make a rule for my country! If we have problems with our people…is our problem! So „true finn”…ei muukalaisvihaa! 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.