Declaratii soc in Finlanda: Ne pregatim sa renuntam la euro. Este o catastrofa totala*** –

0
1774

Ministrul de externe al Finlandei, Erkki Tuomioja, a declarat ca tara sa se pregateste pentru a renunta la moneda euro, scrie publicatia britanica The Telegraph.

Potrivit acestuia, oficialii finlandezi au pregatit iesirea din zona euro punand la punct „un plan pentru orice eventualitate”.

„Nu exista reguli pentru iesirea din zona euro, insa este doar o chestiune de timp. Fie nordul sau sudul vor iesi din uniunea monetara pentru ca aceasta camasa de forta valutara nu face decat sa provoace probleme pentru milioane de persoane si sa distruga viitorul Europei”, spune Tuomioja.

Declaratiile lui social democratului Tuomioja sunt cele mai dure facute pana acum de un ministru al unei tari din zona euro.

Finlanda, tara care se poate folosi de dreptul de veto pentru a impiedica orice ajutoare financiare pentru tarile cu probleme, a cerut insistent in ultimele luni ca Grecia si Spania sa ofere garantii ferme in schimbul imprumuturilor oferite de institutiile internationale.

„Este o catastrofa totala. In ritmul acesta vom ramane fara bani, insa nicio tara din Europa nu vrea sa fie prima care renunta la euro iar apoi sa fie invinovatita de toata lumea”, a declarat ministrul.

Tuomioja este un ministru veteran al uneia dintre cele patru tari UE care inca mai au rating AAA. Acesta considera ca renuntarea la euro ar face Uniunea mai puternica.

Destramarea uniunii monetare nu inseamna sfarsitul Uniunii Europene. Asa ceva ar putea sa conduca la o functionare mai buna a UE„, a mai spus finlandezul.

Declaratii soc intr-o tara nordica: Ne pregatim sa renuntam la euro. Este o catastrofa totala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.