AcasăFinlandaFinlanda. Zbor inexplicabil al unui avion rusesc peste ținte strategice

Finlanda. Zbor inexplicabil al unui avion rusesc peste ținte strategice

Forțele aeriene finlandeze au declarat marți că au cunoștință de un zbor civil și că acesta a fost aprobat. „Forțele armate nu speculează cu privire la rutele sau destinațiile transportatorilor civili”, se arată în comunicat, subliniind că spațiul aerian finlandez este păzit și securizat 24/7, pe tot parcursul anului.

-

Dar șefa comisiei de apărare a parlamentului, Ilka Kanerva, așteaptă explicații din partea rusă. „Nu a fost o coincidență”, a declarat marți un politician experimentat, menționând că traiectoria de zbor trece exact peste ținte strategice esențiale pentru securitatea țării, iar informațiile despre aceasta rămân în mare parte secrete.

Boeing 747 de la AirBridgeCargo Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene de marfă din Rusia, a decolat sâmbătă.

Potrivit informațiilor de la radio finlandez Yle, care a dezvăluit evenimentul, ruta de zbor a fost de la Moscova la Murmansk. Peste Marea Albă, mașina s-a întors și a zburat deasupra centrului și a sudului Finlandei, punând o cale spre Leipzig, Germania, unde se află una dintre subsidiarele europene ale companiei.

Potrivit comentatorilor, ruta aeriană către Germania trece peste statele baltice, și nu peste Finlanda. Potrivit experților locali în securitate, aceasta ar putea fi o „operațiune de spionaj” sau o „provocare rusă” în timpul unei situații tensionate de securitate în Europa.

Potrivit lui Jukka Savolainen de la Centrul de excelență pentru amenințări hibride (Hybrid CoE) din Helsinki, acesta ar putea fi un „test” al răspunsului în Finlanda.

/www.gdo.ro/finlanda-zbor-inexplicabil-al-unui-avion-rusesc-peste-tinte-strategice/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura