Cuplul finlandez care a trăit o reveleţie în România: „N-am întâlnit pe lumea asta nicăieri poliţişti mai prietenoşi ca ei“

Joni şi Sara, doi tineri finlandezi care locuiesc într-o autorulotă şi care fac o călătorie de un an în Europa, au fost impresionaţi de amabilitatea a doi poliţişti din Vâlcea. Cei doi poliţişti le-au oferit un loc de campare gratuit, unde au stat trei zile. Încântat de ospitalitatea celor doi poliţişti, cuplul finlandez a postat un film pe YouTube pe propriul canal, unde au mii de abonaţi.
Joni şi Sara, a căror locuinţă este o autorulotă, unde stau şi cu doi căţei, s-au decis anul trecut să facă o călătorie timp de un an în Europa.
„Ne-am decis să ne mutăm într-un van în primăvara lui 2015. Mai întâi ne-am vândut lucrurile din apartamentul în care locuiam în Helsinki şi apoi ne-am apucat să căutăm o autorulotă. Am cumpărat una din Germania, deoarece sunt mult mai ieftine decât în Finlanda. Mai aveam să ne vindem apartamentul, lucru pe care l-am făcut în iunie 2016, după ce l-am renovat. Ne-am luat lucrurile ce ne mai rămăseseră şi am început să locuim în autorulotă în Helsinki. Legat de excursia în Europa, cel mai greu a fost să îmi conving şeful să îmi dea un concediu de un an fără plată. A durat nouă luni să îl conving. Am început excursia pe 1 august 2016. Ca şi strategie, ne facem planuri pe câte trei zile şi în fiecare noapte dormim în alt loc, în general lângă surse de apă”, a declarat Joni pentru „Adevărul”.

Până acum, excursia cu autorulota a celor doi a avut următorul traseu: Finlanda-Suedia-Danemarca-Germania-Cehia-Polonia-Slovacia-Ungaria-Croaţia-Bosnia-Muntenegru-Albania-Grecia-Bulgaria-România. De câteva zile, Joni şi Sara au ajuns în Serbia. Iar experienţa lor o descriu şi pe pagina specială de Facebook, intitulată Vantastic. „În România a fost cea mai frumoasă experienţă. Vream să stăm două săptămâni şi am rămas o lună”
Citeste mai mult: adev.ro/oplzq7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.