Presedintele Parlamentului finlandez: Finlanda a fost intotdeauna in favoarea largirii UE

0
1721


Preşedintele Parlamentului finlandez, Eero Heinaluoma, susţine eforturile Romaniei pentru aderarea la spaţiul Schengen şi a declarat că va transmite autorităţilor de la Helsinki eforturile făcute de autorităţile de la Bucureşti pentru ca Romania să devină membru Schengen.

De altfel, Eero Heinaluoma şi-a exprimat speranţa că raportul european din ianuarie 2012 va consemna pozitiv acest lucru.

Oficialul a subliniat că, in cadrul discuţiilor avute cu preşedintele Senatului Romaniei, Mirgea Geoană, dar şi cu preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Superioară a Parlamentului de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu, s-au abordat subiecte asupra cărora există o poziţie comună.

Eero Heinaluoma a adăugat că, in baza informaţiilor primite la Bucureşti, le va transmite autorităţilor de la Helsinki eforturile făcute de autorităţile din Romania.

„Finlanda a fost intotdeauna in favoarea lărgirii UE şi speră in primirea de noi membri in spaţiul Schengen. Sunt convins, ca şef al Parlamentului, că in viitorul apropiat vom avea posibilitatea de a vedea o evoluţie pozitivă a acestei chestiuni şi de a transmite date pozitive cetăţenilor romani”, a declarat Heinaluoma.

Presedintele Parlamentului finlandez: Finlanda a fost intotdeauna in favoarea largirii UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.