Bravo Avramescu ! Ambasadorul român în Finlanda îl sfidează pe premier

0
1629

Premierul Victor Ponta, aflat in vizită oficială la Helsinki, a declarat că ambasadorul Romaniei in Finlanda, Cătălin Avramescu, fost şef al Cancelariei preşedintelui Traian Băsescu, nu s-a aflat langă delegaţia oficială a Romaniei, deoarece este in concediu „cu ocazia acestei vizite”.

„Domnia sa era in concediu acum, cu ocazia vizitei mele. Nu ştiu cum să fiu foarte diplomat acum, in ceea ce spun…incerc, totuşi: nu am insistat ca domnul Avramescu să-şi intrerupă concediul…”, a spus Ponta la Antena 3.
intrebat dacă ambasadorul va fi retras de la post, premierul a amintit că retragerea ambasadorilor nu poate fi efectuată decat printr-un decret emis de către preşedinte.

in luna februarie, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că ambasadorul in Finlanda, Cătălin Avramescu, a cerut renunţarea la comunicarea pe cifru şi, de asemenea, s-a opus trimiterii de către Guvern a unui ataşat pe probleme de muncă, precizand că diplomatul va fi chemat pentru explicaţii.

El a precizat atunci că Avramescu este incă ambasador in Finlanda.
„Dar nu am semnale neapărat incurajatoare profesional”, a adăugat Corlăţean.

Avramescu, apropiat şi susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale inainte de a deveni ambasador in Finlanda, in mai 2011.

Ambasadorul roman in Finlanda il sfidează pe premier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.