Ambasadorul Finlandei la Bucuresti, sambata la Digi24: ​Noi, finlandezii, am respectat intotdeauna educatia

0
91844


„Noi, finlandezii, am respectat intotdeauna educatia”, spune ambasadorul Finlandei la Bucuresti, intr-un interviu in exclusivitate la „Pasaport diplomatic”; despre cum reuseste societatea finlandeza sa traverseze orice obstacol si sa-si conserve bunastarea, sambata, ora 18:30, la Digi24.

Finlanda, o tara foarte frumoasa, in care orice european si-ar dori sa traiasca, macar si numai pentru respectul pe care statul il acorda fiecarui cetatean in parte, este „vizitata” si prezentata in editia din aceasta saptamana a „Pasaportului Diplomatic”. Balazs Barabas, realizatorul emisiunii Digi24 a realizat un interviu cu ambasadorul Finlandei la Bucuresti, Excelenta sa, Ulla Vaisto prilej cu care a abordat unele dintre cele mai importante aspecte ale vietii societatii finlandeze.

Cum reuseste Finlanda sa-si protejeze cetatenii in conditiile actualei crize economice mondiale, ramanand statul cel mai bine organizat in materie de politici sociale? „Aceasta este intr-adevar o problema cu care ne confruntam. Si desi finantele publice din Finlanda sunt intr-o situatie buna, este o problema de care trebuie sa tinem cont permanent. Guvernul trebuie sa ia in calcul in fiecare an cheltuielile si necesitatile, sa economiseasca si sa faca sistemul mai eficient. Si credem ca putem mentine sistemul de bunastare pe care l-am construit, si finlandezii vor sa-l aiba. Daca intrebam finlandezii daca ar prefera o societate pe model american, sau un sistem european, nord-european, 90% dintre finlandezi vor raspunde ca prefera societatea de tip finlandez. … Este nevoie si de vointa populatiei de a plati impozitele, de a intelege care este situatia, deci nu cred ca sistemul nostru social este amenintat. Poate se va schimba, exista pericole, dar exista un consens si un acord atat de larg despre cum trebuie facute lucrurile, incat nu cred ca societatea de bunastare de la noi este in pericol”, spune ambasadorul.

mai mult :

Ambasadorul Finlandei la Bucuresti, sambata la Digi24: ​Noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.