Vladimir Putin, suspect în Finlanda: Lista neagră a poliţiei cuprinde informaţii despre persoane care au comis infracţiuni

0
1628


Poliţia finlandeză a recunoscut o eroare şi şi-a exprimat „regretul”, după ce a inscris „fără motiv” numele preşedintelui rus Vladimir Putin intr-un registru confidenţial cu suspecţi.

„Poliţia judiciară a comis o eroare inscriind numele preşedintelui Rusiei (Vladimir) Putin intr-un registru cu suspecţi. Această inscriere a fost efectuată fără o motivare legală, iar poliţia judiciară deplange faptul că registrul a fost utilizat in mod nepotrivit”, a anunţat poliţia intr-un comunicat.

in comunicat se arată că numele şefului statului rus a fost introdus in acest fişier in urmă cu două săptămani şi că a fost şters miercuri, după ce incidentul a fost dezvăluit de presă.

Este o „eroare gravă”, a recunoscut directorul poliţiei Mikko Paatero pentru postul public YLE.

in opinia sa, nu este vorba despre o glumă proastă, ci despre o decizie „luată in mod conştient, care nu respectă consemnele date”. Nimeni nu ştie exact cum a ajuns numele lui Putin pe listă.

Paatero a promis că registrul va fi studiat in mod scuruplos, cu scopul de a se stabili că toate numele inscrise au fost introduse dintr-un motiv „valabil”.

Această „listă neagră”, cu un regim cofidenţial, conţine informaţii despre persoane suspectate că au comis, participat sau sunt susceptibile să fi comis infracţiuni pasibile cu o pedeapsă de peste şase luni de inchisoare. Aproximativ 1.000 de poliţişti au acces la acest registru.

Poliţia a anunţat că a sesizat Parchetul.

Vladimir Putin, suspect in Finlanda: Lista neagră a poliţiei cuprinde informaţii despre persoane care au comis infracţiuni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.