Fumatul ar putea fi complet interzis în Finlanda

3
2201

0-217852-tigara.jpgGuvernul finlandez a inceput demersurile pentru interzicerea completă a fumatului pe teritoriul ţării, caz in care aceasta va fi o premieră pe mapamond.

Măsurile executivului din ţara nordică vor face ca expunerea pachetelor de ţigări să fie interzisă iar fumatul in maşină să fie, de asemenea, interzis in totalitate dacă in autovehicul se află şi minori.

Finlanda este deja una dintre ţările cu cele mai exigente legi impotriva fumatului iar responsabilii spun că nu işi doresc altceva decat sănătatea locuitorilor.

„Această propunere de lege prevede, potrivit primului paragraf, că vom scăpa de fumat, odată pentru totdeauna, in Finlanda. Noi nu credem că acest lucru este impotriva industriei producătoare de ţigări ci credem că este in favoarea sănătăţii oamenilor”, spun autorităţile, citate de Antena 3. in Finlanda, doar 20 % dintre locuitori sunt fumători.

3 COMENTARII

  1. Brici.

    Suna bine , azi nu mai ai voie sa fumezi , maine nu mai ai voie sa iesi dupa 10 seara din casa si usor usor devenim mai rau ca aia din Coreeea de Nord. Este ceva absurd si lumea tot fumeaza. O sa vada ei ce popularitate o sa mai aiba guvernul lor daca adeveresc astia legea pe bune.

  2. Azi nu mai ai voie sa folosesti becuri cu filament, trebuie sa platesti 10000 de taxe pentru a avea o masina, in curind nu vei mai avea voie sa fumezi, esti deja cercetat de politie daca creitici prea vehement politicile imigrationiste, daca nu esti socialist esti demonizat ca nazis… hmm… this sounds pretty much lik 1984.. sau imi aduce aminte din ce in ce mai mult de Republica Socialista Romania. Eu vreau sa ma las de fumat, dar cind apar inteligentii progresisti care imi explica ce e rau si ce e bine pentru mine, tare imi vine sa ma apuc din nou.

  3. Asa esunt de acord cu tine. Din primele 6 luni de cand am ajuns aici am avut impresia ca sunt intrun mediu de Comunism ascuns unde statul are monopol peste alcool, peste tigari, peste masini si multe altele. Ca sa nu mai vb ca nu ai voie sa cumperi 1 bere dupa ora 9, nu sunt alcolist si beau f rar dar am avut niste priteni in vizita si au ramas masca cand au vazut ca se duc sa cumpere 1 bere si e inchis frigiderul si raftul ca la parnaie parca ar fi armament, si daca tot aduc vorba vad ca nici acum dupa atatea lucruri intamplate cu pistoale si armament tot e mai usor sa iti cumperi un 9 mm la ora 9 seara decat o bere. Sunt multumit ca locuiesc aici , orikum mai bine dacat in tara dar sa fim seriosi au mult legi care sunt f tampite.
    Numai bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.