500.000 de alcoolici in Finlanda. Autoritatile au inceput sa-si faca griji

0
1749

Au una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta, dar si una dintre cele mai rele metehne din lume. Finlandezii, pentru ca de ei vorbim, lupta cu o amenintare care nu tine nici de schimbarile climatice, nici de globalizare, ci doar de vointa. Mai exact, intr-un an, un finlandez consuma in medie 11 litri de alcool pur. Avand in vedere concentratia din fiecare bautura, specialistii spun ca este enorm si poate duce la afectiuni mortale. Pe de alta parte, consumatorii nu sunt tinerii, cum s-ar putea crede la prima vedere, ci persoanele trecute de prima tinerete. „Avem doua mari categorii: barbati intre 50 si 70 de ani. Si din ce in ce mai multe femei care consuma alcool” , spune Antti Liikkanen, psihiatru.

In fata criticilor, consumatorii de alcool sustin ca de vina este tara in care traiesc. Este frig mai tot anul si, in multe regiuni, este zi cu adevarat doar sase luni pe an, in rest stapan este intunericul. Ceea ce-i ingrijoreaza pe medici si, mai nou, si pe oficialii de la Helsinki, este ca finlandezii prefera bauturile tari – vodca, whisky sau coniac – in detrimentul berii sau vinului. De aici, nenumarate afectiuni ale stomacului si sistemului nervos, de multe ori fatale.

…..

500.000 de alcoolici in Finlanda. Autoritatile au inceput sa-si faca griji

Au una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta, dar si una dintre cele mai rele metehne din lume. Finlandezii, pentru ca de ei vorbim, lupta cu o amenintare care nu tine nici de schimbarile climatice, nici de globalizare, ci doar de vointa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.