10 diferențe între România și Finlanda

0
1868

Este subiect despre care s-ar putea scrie o carte, crede Crina Sămărghitean, o româncă medic rezident în pediatrie, specializată în bioinformatică la Universitatea Tampere. Până să scrie cartea, ea menționează 10 diferențe între România și Finlanda, ne povestește despre experiența finlandeză și visul ei de a aplica la noi ce a învățat acolo: „Să nu renunț. Să lupt cu tărie pentru drepturile mele și drepturile omului în general. Să facem o țară demnă, curată și superdezvoltată pentru noi și copiii noștri.”
Dupa sustinerea cu succes a dizertatiei de doctorat, Universitatea Tampere, Finlanda, august 2012. Intre indrumatorul de doctorat Prof. Mauno Vihinen , Universitatea Lund, Suedia si 8oponentul Prof. Ole Lund, Universitatea Tehnica, Copenhaga, Danemarca. Multe din publicatiile din cadrul tezei se pot gasi free online in ResearchGate: Crina Samarghitean
 

Crina Sămărghitean a absolvit un liceu de mate-fizică în Bistrița, apoi a urmat medicina și un master în informatică medicală la Facultatea de medicină din Cluj. În ultimul an de facultate a obținut o bursă de o lună în pediatrie la Universitatea de medicină Semmelveiss din Budapesta.
mai mult la :  (Finlanda).

10 diferențe între România și Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.