Viitorul Tratatului de la Lisabona este amenintat si de un mic arhipelag finlandez

0
2019


Insulele Aaland, un mic arhipelag finlandez autonom din Marea Baltica, urmeaza sa se pronunte asupra Tratatului de la Lisabona pana la sfarsitul anului, un vot cu rezultat incert care risca sa devina o adevarata bataie de cap pentru Finlanda, relateaza AFP, citata de Newsin.

La Helsinki, in capitala Finlandei, si la Mariehamn, principalul oras al arhipelagului, rezultatul celui de-al doilea referendum organizat vineri in Irlanda asupra Tratatului de la Lisabona va fi urmarit cu atentie, intr-un moment in care locuitorii insulei incearca sa obtina concesii din partea Helsinki in schimbul votului lor.

Desi Finlanda a ratificat textul european in urma cu exact un an, cei 30 de alesi ai Parlamentului Iainsulelor Aaland trebuie sa se pronunte cu o majoritate calificata de doua treimi, iar multi dintre ei au amenintat ca vor vota „nu” in cazul in care cererile lor nu vor fi indeplinite de Helsinki.

Sirul de insulite cu 27.000 de locuitori, situat intre coasta suedeza si finlandeza, nu a stabilit inca data votului, dar acesta ar

urma sa aiba loc in noiembrie sau decembrie.

Viitorul Tratatului de la Lisabona este amenintat si de un mic arhipelag finlandez

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.