Tăriceanu se umple de ridicol încă odata. Îl critică pe ministrul de Externe al Finlandei

0
1589
Preşedintele Senatului României spune că ministrul finlandez de Externe, Timo Soini, „a căzut în capcana dezinformărilor răspândite în spaţiul european” pe tema OUG 13. Călin Popescu Tăriceanu îşi exprimă speranţa că afirmaţiile oficialului finlandez nu au conotaţii politice, „ştiut fiind faptul că este liderul unui partid cu valenţe naţionaliste şi populiste”.
Într-o scrisoare adresată unui român din Finlanda, ministrul Tmo Soini a apreciat că recentele acţiuni ale Guvernului din România provoacă îngrijorări, pentru că se fac paşi înapoi în privinţa luptei anticorupţie. Scrisoarea a fost făcută publică pe Facebook de fostul ambasador al României în Finlanda, Cătălin Avramescu, care a şters între timp postarea.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, comentează, pe Facebook, documentul.

„Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spaţiul european cu privire la deciziile Guvernului României. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetăţenilor, precum şi o legislaţie corectă, reprezintă principii fundamentale, mă aşteptam la o reacţie mult mai ponderată bazata pe adevaruri si nu pe minciuni”, spune Tăriceanu.Liderul ALDE susţine că afirmaţiile ministrului finlandez „nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în România” deoarece „lupta împotriva corupţiei este un lucru absolut necesar” pentru coaliţia de guvernare. „Sunt surprins că un reprezentant al Finlandei, un stat model pentru modul de funcţionare al justiţiei, vine să conteste tocmai dorinţa unui Guvern de a aplica decizii ale Curtii Constitutionale. (…) Am speranţa că, în calitatea sa de demnitar al statului finlandez, dl. Soini nu a făcut aceste declaraţii în scop politic, ştiut fiind faptul că este liderul unui partid cu valenţe naţionaliste şi populiste”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

mai mult la :  www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.