Copiii unei românce, luați de autoritățile din Finlanda. Îi poate vedea doar o oră pe lună

0
1940
O româncă încearcă de aproape doi ani să își recupereze copiii de 10 și 11 ani luați de autoritățile din Finlanda și duși în centre de plasament. Femeia și-a pierdut copiii după ce fostul soț, de origine finlandeză, a reclamat-o că ar vrea să fugă cu ei în România.
Acum femeia încearcă cu disperare să-și recupereze copiii pe care îi vede doar o oră și jumătate pe lună. Pe rețelele de socializare s-au format grupuri de solidarizare cu medicul român Camelia Smicala:

„Mergea in fiecare duminică şi de sărbători la biserică. Mergea la patinoar, la pescuit, la inot, in drumeţie , la ski ,la cules ciuperci şi fructe sălbatice in pădure , la dansuri , la film , făcea căţărări , mergea cu bicicleta ,cu rolele , la ziua ei se umplea casa de copii , avea o pisică , un arici , o veveriţă , era cea mai bună la invăţătură . Avea sentimentul de siguranţă lăngă fraţii şi mama ei , acasă la ea , şi rădea toată ziua . Cei care aţi văzut fotografiile sau clipul ştiţi că aşa este .
Astăzi, la telefon, Maria ezită inainte de a răspunde la intrebări iar din vocea ei răzbate doar tristeţe şi parcă se simte vinovată cănd spune că NU ARE VOIE SĂ FACĂ NIMIC! Aşa , pe romăneşte : să-ţi fie ruşine , Finlanda !!”, spun cei care cunosc îndeaproape drama prin care trec cei doi copii și mama lor.

Femeia susține că fostul ei soț, de care divorțase, nu avea venituri, așa că băiatul și fata au ajuns în grija serviciilor sociale, fiind separați. Ea nu îi poate vizita acum decât o dată pe luna, timp de o oră și jumătate.


mai mult la :  www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.