S-ar urca cineva azi, vineri 13, la bordul zborului 666 cu destinatia HEL?

0
1569

Pentru călătorii superstiţioşi, imbarcarea intr-o zi de vineri 13 la bordul unei curse cu indicele 666 şi cu destinaţia HEL(sinki) ” hell inseamnă iad in limba engleză ” ar părea un veritabil coşmar, insă nu şi pentru pasagerii cursei finlandeze Finnair AY666 spre capitala Finlandei, o cursă, de altfel, fără locuri libere, conform Associated Press.

„Am glumit intre noi pe seama acestor coincidenţe”, a comentat veteranul pilot Finnair Juha-Pekka Keidasto, cel ce va conduce aeronava Airbus A320 de la Copenhaga la Helsinki. „Eu nu sunt un om superstiţios. Pentru mine totul este o simplă coincidenţă”, a adăugat el.

Cursa aeriană zilnică AY666 intre Copenhaga şi Helsinki s-a desfăşurat de două ori in acest an intr-o zi de vineri 13.

Alte companii aeriene, aşa cum este Scandinavian Airlines, iau astfel de superstiţii in serios şi nu au un rand de scaune cu numărul 13 la bordul aeronavelor.

„Acum mai puţin de 100 de ani numărul 13 nu avea astfel de conotaţii sinistre. Semnificaţia lui este chiar nouă in nordul Europei”, explică Ulo Valk, profesor de folclor comparat la Universitatea din Tartu, Estonia.

in plus, meteorologii asigură că pasagerii cursei 666 spre HEL vor avea parte de un zbor calm, fără tulburenţe, deasupra Mării Baltice. „Dacă vor exista totuşi pasageri care se vor simţi neliniştiţi in legătură cu acest zbor de azi, echipajul le stă la dispoziţie pentru a-i linişti”, a ţinut să precizeze căpitanul Keidasto.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Is this the unluckiest flight ever? Route 666 to HEL on Friday the 13th

mai mult :
S-ar urca cineva azi, vineri 13, la bordul zborului 666 cu destinatia HEL?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.